– JEG HAR BOASSON HAGENS LÅR!

Glenn Johansen fikk målt muskelstyrke og –masse i sitt venstre bein og tangerte kapasiteten til den ikke-funksjonshemmede proffsyklisten Edvald Boasson Hagen.

– Forskjellen er bare at han har to av dem. Men jeg lever lenge på den, gliser paralympieren fra Høybråten i Oslo, nå bosatt over bygrensa i Lørenskog.

Som syklist med CP er det koordinasjon og balanse som er de største utfordringene. Derfor liker Glenn seg best i tempo – der han ikke må sitte i et tett felt av andre syklister – og i løyper som ikke er for teknisk krevende.

Og akkurat slik er løypa i Rio. Det gir grunn til optimisme.

Men samtidig:

– Nivået er vanvittig høyt! Mye høyere enn i London i 2012. Vanlige folk forstår ikke hva det er snakk om, sier Glenn.

Han blir ikke overrasket om vinnerhastigheten på de tre milene vil passere 46 kilometer i timen i gjennomsnitt. Nivåhevingen internasjonalt gjør at Glenn velger å ha nøkterne forventninger til medaljesjansene. I stedet fokuserer han på egne prestasjoner.

– Om jeg har en kjempedag, kan alt skje. Og du må også ha litt flaks. Men om jeg får ut mitt beste, skal jeg være fornøyd uansett plassering.

Når det går bra i konkurranser – og forhåpentligvis bra i Rio – er det en belønning for all treningen. Glenn medgir at ikke all trening er like moro. Men:

– Fortsatt synes jeg det er dritkult når jeg lykkes. Det er en enorm tilfredsstillelse å vite at jeg rett og slett er god.

 

Navn: Glenn Johansen
Alder: 42
Bosted: Lørenskog
Idrett: Sykkel
Meritter: 4. plass i tempo og 9. plass i fellesstarten fra Paralympics i 2013. VM-sølv i tempo fra 2013. Ranket som nr. 3 i verden samme år. En del andreplasser i verdenscupen. Har vunnet Tyrifjorden rundt, liten løype og tatt 2. plass i veterancupen mot ikke-funksjonshemmede.
Mål i Rio: Få ut det beste jeg har trent på gjennom fire år.
Når jeg lykkes med idretten min, føler jeg: Vanvittig glede!