Trener med sitt indre blikk

Den viktigste egenskapen for en boccia-spiller er å kunne holde fokus og ikke la seg vippe av pinnen, forklarer Roger Aandalen. I klassen han konkurrerer i, har alle utøverne CP. Konsentrasjon er helt avgjørende for å klare å prestere.

– CP og presisjonsidrett er jo ikke akkurat noe som mange tenker hører naturlig sammen. Derfor er det så kult å få til noe som folk ikke tror er mulig å få til, sier han.

Så i tillegg til å trene og terpe på selve kasteteknikken, handler Rogers forberedelser mye om å visualisere, å se for seg, det som skal skje i konkurransen.

– Jeg ser for meg hva som skal skje og hva som kan skje, slik at jeg er forberedt når det skjer. Visualiseringen er en viktig del av rutinen min. Jeg gjør det overalt, enten det er i senga før jeg sovner om kvelden, eller om jeg sitter på flyet på vei til konkurransen.

Selv ikke en så rutinert spiller som Roger klarte å se for seg at det skulle være 5000 tilskuere på tribunen under London-Paralympics.

–Det ga meg et skikkelig kick. Jeg håper det blir mye folk som ser på i Rio også.

Rio blir Rogers sjette Paralympics, og han er klar på at det blir hans siste.

– Det er fortsatt veldig gøy å konkurrere internasjonalt, men jeg begynner å gå litt lei av all treningen som må til, medgir han.

Så hva hadde vært mer passende enn å avslutte karrieren med å gå helt til topps? Den erfarne bocciaspilleren lar seg ikke lokke til å komme med noen slike forgylte erklæringer. Til det er nivået i konkurransen for høyt og for jevnt.

– Jeg liker å holde ambisjonene mine for meg selv, sier han med et smil.

 

Navn: Roger Aandalen
Alder: 51
Bosted: Åkrene, utenfor Lillestrøm
Idrett: Boccia
Meritter: Sølv i Paralympics fra 2004 i Athen og bronse fra London i 2012. Sølv i verdenscupen i 1995 og 2003, bronse i 1999.
Mål i Rio: Har jeg dagen, er målet å ta medalje.
Når jeg lykkes med idretten min, føler jeg: En indre ro.